top of page

3 Bloemstukken die jouw huwelijk uniek maken.

De zon schijnt heerlijk verder, ik zit in mijn atelier te midden van verse munt en citroenen en mijn handen jeuken wat wil zeggen dat het nog eens tijd is voor blogpost. Zoals de titel verklapt is dit geen blogpost waarin ik mijn hart leegdump maar eentje dat nuttig kan zijn voor mijn eigen klantjes maar ook vele koppels die dit jaar in het huwelijksbootje stappen.


Huwelijksbloemen... Ze kosten veel geld en is het dat allemaal wel waard? Als florist kan ik je een miljoen redenen geven waarom bloemen een dikke-vette-must-do zijn maar natuurlijk, willen we allemaal ergens wel besparen dus hier alvast mijn 3 bloemstukken die jouw huwelijk uniek maken. Zonder de bank te breken!


1. Van een bruidsboeket naar een bloemenmand


Deze zag je zeker aankomen? Maar het is dan ook een trend die ik graag als mijn paradepaardje beschouw. Het is comfortabel, uniek én de bloemen hebben een hele dag water. Over een win = win situatie gesproken (; Het fijne aan zo'n mand is dat het bij vele stijlen past en kan aangepast worden naar ieder huwelijk/thema. Ben je helemaal fan van cottage core en romantiek net zoals ik? Dan is zeker een must do.


Ook stijlen zoals Boho, Tropical, Modern, Rustiek/landelijk... kunnen zeker zo'n bloemenmand aan. Kies je toch voor een boeket? Dan is het misschien leuk om je nichtje of je getuige zo'n fleurig mandje cadeau te doen. Manden bestaan er verschillende vormen en stijlen dus ga gerust creatief aan de slag en hou zeker deze optie open! Zoals je ziet is het ook een waar statement op de foto's en zo ben jij er zeker van dat je er achteraf ook nog genot van gaat hebben. Zelf heb ik mijn mandje nog enkele dagen kunnen houden ondanks het warme weer. Moest ik 100 keer opnieuw trouwen, ik zou het 100 keer opnieuw nemen. Op vlak van comfort, schoonheid, versheid en duurzaamheid een 10/ 10!


2. Een bloemenkrans


Hoewel een bloemenkrans niet op iedere bruid haar verlanglijst staat, kan ik ze wel sterk aanbevelen. Als eerste kan je ermee mooie flatlays maken. Dit zijn foto's van boven aanzicht getrokken en zie je bij Amerikaanse fotografen vaak terugkomen. Je schoenen, je uitnodigingen, je ringen, een mooie lintje... Je kan het allemaal te midden plaatsen en dat maakt die herinnering achteraf nog zo mooi! De krans kan je ook gebruiken voor bij jullie champagne tower of om de bruidstaart in het midden te zetten.


Geeft een zeer mooi wauw-effect en breekt ook hier, niet de bank! Zelf kozen mijn man en ik geen bruidstaart of krans en daar heb ik nu, toch wat spijt van. Wie weet, als er ooit een gender reveal komt of een andere leuk feestje zal ik zeker die bloemenkrans op mijn lijstje zetten!


Eens het einde van het feest kan jij je mama, oma of meme extra in de watten leggen met een mooie krans die ze op haar salontafel kan zetten. Een ideaal geschenk dat zeker iemand zeer gelukkig zal maken. Eens krans is een zeer flexibel stuk en kan op zeer creatieve manieren ingezet worden. Durf dus zeker eens out of the box te denken.


3. Grondstukken in verschillende maten en vormen


Vergeet de ceremonieboog & het welkomsbord... Schakel over naar verschillende grondstukken!


Grondstukken zijn bloemstukken die je gemakkelijk kan verplaatsen en zeer flexibel zijn. Zo kan je een grondstuk plaatsen aan de ingang van je feestzaal, verplaatsen naar de ceremonie en daarna op de bar plaatsen voor dat luxe gevoel.


1 stuk en 1 prijs, zorgen ervoor dat 3 plaatsen aangekleed zijn zonder dat je gasten dat goed en wel doorhebben. Zo kan je online 101 voorbeelden terugvinden van hoe jij zo'n grondstuk kan inzetten want je kan ook hier, enorm creatief zijn. Voor mijn groot trouwfeest gebruikte we manden en grondstukken die overal geplaatst werden om zo elke ruimte of plaats aan te kleden. Zelf besteedde ik als florist 900 € uit aan bloemen, die ik natuurlijk zelf verwerkte maar het leek alsof we duizenden euro's hadden uitgegeven, terwijl dit niet het geval was.


Zo raad ik al mijn koppels aan om je getuigen, het personeel op de event locatie of je familie te vragen om bepaalde zaken te verplaatsen of te hergebruiken. Het duurt 2 minuutjes en maakt voor je gasten een wereld van verschil. Bloemen zijn en blijven luxe maar hebben helaas niet de duurzaamste stempel. Daarom vind ik het hergebruik van stukken een zeer mooi alternatief. Hoewel we allemaal graag mikken op high end klanten, ben ik ervan overtuigd dat iedereen mag én kan genieten van bloemen.


Of je budget nu 2000 € + is of maximum 500 €, ik zou nooit niemand uitsluiten want iedereen zijn waarden liggen ergens anders dus hopelijk helpt dit jou, als toekomstige bruid, weddingplanner of collega florist. Laat gerust je vragen of reacties achter, ik lees ze met alle liefde van de wereld!


Lots of love, Charlotte

xoxo


Foto 1: Hilde Eyckmans Fotografie

Foto 2: Hello Honey, taart van Flour and Floral

Foto 3: Hello Honey44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page