top of page

3 Tips om meer in je eigen kracht te staan


Als ondernemer maar ook als persoon ben ik de afgelopen 3 jaar enorm gegroeid. Ik heb dingen ontdekt en geleerd die van enorme waarde zijn zoals mijn energie leren beheersen, meer ruimte durven innemen en vooral, om meer inwaarts te keren.


Het gebeurd dagelijks dat mensen vragen stellen over mijn traject, mijn persoonlijkheid of mijn enthousiasme en graag geef ik je 3 wonder mooie tips om even bij stil te staan. Sinds 2020 is mijn leven drastisch veranderd dat heb ik, zo geloof ik toch, te danken aan deze drie tips. Natuurlijk speelt een portie geluk, positiviteit en jouw omgeving een grote invloed maar hoe dan ook, dat je mag niet ontmoedigen om stevig in jouw schoenen te staan. Om je mooiste leven te creëren en om de beste versie van jezelf te zijn... toch?


Tip 1: Talk less, do more


Zelf ben ik altijd een enorme spraak-waterval geweest. Luid op dromen was mijn grootste talent en dat kwam duidelijk aan bij mijn omgeving. Mijn papie zei altijd: "ik wil geen resultaten horen, ik wil ze zien" en mijn man zei tegen me zo'n 8 jaar geleden: "misschien moet je wat meer doen en minder dromen". And I know, dat klinkt best hard maar het was wel die push die ik nodig had.


Als ik nu vrienden, kennissen of met mede ondernemers spreek die steeds over hun plannen, doelen of wensen spreken... ben ik snel leeg gezogen. Ik ben de eerste om al jouw winsten en hoogte punten te vieren maar vaak komt het daar nooit van. Mensen zijn zo druk bezig met hun imago en het beeld dat andere mensen van hen hebben, dat ze vergeten er echt aan te werken. Om die droom opleiding te boeken of dat hoekje eindelijk mooi te decoreren. Keer eens inwaarts en realiseer kleine stapjes die je goed doen voelen en die jou dichter brengen bij het eindpunt.


Jouw tijd is niet oneindig dus doe maak er werk van, het zal je zoveel energie teruggeven!


Tip 2: Zoek een ritme


En neen, niet het ritme dat steeds op sociale media verschijnt zoals een zeer vroeg ochtend ritueel, een gigantische workout of taken die je leven een ware uitdaging maken maar iets waar je blij van wordt, iets waarvan je in de ochtend uit je bed wilt springen zoals vertrekken op vakantie-kriebels! Bij mij is dat schrijven, ik journal al sinds ik 10 jaar was en hoewel ik die touch even verloren was als puber, heb ik die gewoonte terug opgepikt tijdens corona.


Het brengt me enorm veel rust en ik kijk oprecht uit om mijn pen boven te halen in de ochtend. Samen met een tas koffie, goede muziek en het liefste in mijn badjas, lekker alleen aan de eettafel. Ik weet van mezelf dat ik het productiefste ben in de voormiddag dan in de namiddag. Zo duik ik eerst in de huishoudelijke taken zoals kuisen, strijken, wassen, tuinieren... om dan in de namiddag over te gaan naar mijn creatieve kant en mijn passies. Cocktail recepten uitzoeken, iets lekkers bakken, lezen, kleuren, iets organiseren... Het zorgt voor enorm veel inspiratie en afwisseling.


En ook dat werpt na een tijdje echt zijn vruchten af. Ik kan op een zeer korte periode mijn batterijen terug opladen en kom er vaak veel sterker uit, bereik rapper mijn doelen en maak mezelf door de simpelste zaken altijd heel gelukkig. Win = win toch?


Tip 3: Quality is key!


Als florist spreek ik over verse bloemen, unieke decoratie en mooie samenwerkingen maar ook in mijn privé leven spreek ik graag over kwaliteit. Over hoe ik mij verzorg tot onze tijd samen als getrouwd koppel. Zo las ik onlangs een artikel waar ze spraken over de druk die vele jonge koppels leggen op "date night". Meestal is dit 1 keer in de maand of elke week waar je even tijd neemt met elkaar en waar meestal een connectie plaats vindt die cruciaal zou zijn voor jouw relatie. Zo wordt er vaak intimiteit of een verliefde spanning verwacht . Of zo wordt ons toch verteld...


Mijn man en ik hebben geregeld een date night maar trust me, daar gebeurt niet alle magie. Het is meestal door kwaliteit te voorzien in ons leven, dat we die levendige kriebels herbeleven. Zo vraag ik dagelijks naar hoe mijn man zich voelt, toen ik interesses in zijn passies of doen we iets waar we beide enthousiast over zijn. Een fancy diner of netflix and chill gaat onze relatie niet versterken maar door ons te richten op kwaliteit in onze vrije tijd, in ons leven en in onze carrières merken we dat we beide groeien én bloeien als personen maar ook zeker als koppel.


En dat merken we ook, we zijn sneller content en we zijn de eerste om elkaar te steunen. We werken beide hard aan onze carrières, mijn man als traiteur/chef en ik als florist en stylist. Wat vaak leidt tot late avonden, vroege ochtenden en veel weekend werk maar nog nooit is daar een ruzie om geweest. Omdat we weten wat het voor elkaar betekend en hoe verrijkend het is voor ons als persoon. We hebben beide ambities en deze tot leven zien komen... daar komt die verliefde magie van!


Ik hoop oprecht dat ik je iets heb kunnen bijleren of dat ik een fijne reminder was met dit artikel.

Het is die onzekerheid dat ik zo vaak terug zie komen in mijn omgeving en dat is bijzonder spijtig. Waar mensen de connectie met zichzelf of met hun partner kwijt zijn. Waar jaloezie of ontevredenheid zich vaak settelen... Enkele weken zei iemand in de winkel tegen mij: "Jij hebt toch veel geluk gehad eh!"

En hoewel dit bijzonder lief is, zou ik die persoon erop moeten aanspreken. Het is geen geluk, het is hard werken, het is graven naar die betere versie en het is vooral durven streven naar je prioriteiten. Naar dat wat je echt gelukkig maakt.


Slay the day honey!

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page